ΦΥΣΗ

hotelsargos.gr-fusi-lofos aspidas

Λόφος της Ασπίδας

Ο λόφος της Ασπίδας βρίσκεται στην Αργολίδα και ονομάστηκε έτσι γιατί αν τον δει κανείς από ψηλά, έχει το σχήμα της ασπίδας. Κατά τη μυθολογία, ο λόφος της Ασπίδας πήρε το όνομά του γιατί εκεί η Θεά Αθηνά έκρυψε την ασπίδα της, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, επειδή οι νικητές των αγώνων του Άργους λάμβαναν εκτός από τον στέφανο, ως έπαθλο και μια ασπίδα.

hotelsargos.gr-fusi-erasinos

Ερασίνος

Στην περιοχή της Νέας Κίου ο Ερασίνος ποταμός διασχίζει την εύφορη κοιλάδα του Άργους, και εκβάλλει στα νερά του Αργολικού Κόλπου. Βρίσκεται  περίπου 7 χιλιόμετρα από το χωριό Κεφαλάρι, κι αποτελεί έναν από τους δέκα σημαντικότερους βιότοπους της Αργολίδας. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Ποσειδώνας, προκειμένου να σώσει την κόρη του Δαναού, Αμυμώνη, από την απαγωγή της από ένα σάτυρο, σημάδεψε το έδαφος με την πελώρια τρίαινά του.

hotelsargos.gr-fusi ydroviotopos

Υδροβιότοπος Νέας Κίου

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, η παραλία Νέας Κίου στον ομώνυμο οικισμό της Αργολίδας, κρύβει στις καλαμιές της έναν φυσικό θησαυρό, τον υδροβιότοπο της Νέας Κίου. Ο υδροβιότοπος Νέας Κίου αποτελεί επίνειο για τους τέσσερις δήμους του νομού, αφού είναι ένας από τους μοναδικούς εναπομείναντες πλούσιους υδροβιότοπους της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον.

hotelsargos.gr-fusi-inahos

Ίναχος Ποταμός

Ο Ίναχος ποταμός ή Πάνιτσα είναι ο μεγαλύτερος χείμαρρος του νομού στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Θεωρητικά πηγάζει είτε από το Αρτεμίσιο ή από το Λύρκειο όρος κι εκβάλλει στον Αργολικό Κόλπο καταλήγοντας στη Νέα Κίο. Ονομάστηκε έτσι, διότι ο Ίναχος, το παιδί του Ωκεανού, εξαιτίας των ύβρεών του κατά του Δία, πνίγηκε στον ποταμό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Ίναχος ποταμός πήρε το όνομά του από το βασιλιά του Άργους.